Sjön suger

Comedy | Interview | Cooking/Food

Station:
Kanal 9 (SE)

Status:
Returning Series

Start:
Oct/09/2008

Rating:
0/10 from 0 users

Gott och enkelt är parollen när skådespelarna Lennart Jähkel och Johan Ulveson kastar loss sin träbåt Sola med den röda pelargonen framför ratten för att laga mat i vänners sällskap skärgården runt.

"Sjön suger" handlar om mat men är samtidigt så mycket mer än ett matlagningsprogram. Det inbegriper samtal som tar genvägar och senvägar genom kobbar och skär. Det är ett program som rör om i grytorna och berör med träffsäkra iakttagelser av varandet.

I den första säsongen träffar Johan och Lennart bland andra Kristina Lugn, Sissela Kyle, författartrion Kajsa Ingemarsson, Åsa Larsson och Martina Haag och gamla vännerna Gert Fylking och Robert Aschberg. I säsong 2 träffar de bland andra Dan Ekborg, Plura Jonsson, Petra Mede och komikerna Henrik Dorsin och Johan Glans.

Rätterna som tillagas är antingen "den enkla rätten" som Lennart oftast står för, eller så bjuds det på något mer avancerat under Johans överinseende. Som receptmakare har matskribenten Jens Linder ofta varit framme och komponenerat till exempel stekt ankbröst med pumpapuré och mörk glaze eller stekta flundror med presiljekokta rödbetor. Den ”enkla rätten” kan i kontrast vara tunnbrödrulle med lammkorv eller sotad strömming på knäcket.

Med andra ord, allt är gott! (Source: Kanal 9)Sjön suger Next Episode Air Date

There is no Next Episode of Sjön suger planned.

List of episodes

S2E8 - Lugn får torsk

Air Date: 09 Dec 2009 15:00 (CDT)

S2E9 - Renklämma och Joppe Pihlgren

Air Date: 16 Dec 2009 15:00 (CDT)

S2E10 - Pia äter paj

Air Date: 23 Dec 2009 15:00 (CDT)