When will be De Patat next episode air date? Is De Patat renewed or cancelled? Where to countdown De Patat air dates? Is De Patat worth watching?

De patat is een zevendelig culinair reisprogramma over de aardappel, waarin chef Jeroen Meus op zoek gaat naar de geschiedenis van de aardappel en zijn invloed op het dagelijkse leven in verschillende landen. De reeks toont hoe een ietwat banaal product de wereld heeft veranderd en de toekomst zal bepalen.

Ruim de helft van alle Belgen eet dagelijks aardappelen. De Chinese regering doet grote inspanningen om de groente te promoten: de quasi droge aardappelteelt zou een perfect alternatief zijn voor de water verslindende rijstvelden. De internationale chipsmarkt brengt jaarlijks ongeveer 17 miljard dollar op. En in Peru staat het Internationaal Aardappelcentrum, waar ze geloven dat de patat hét middel is om de honger de wereld uit te helpen.

De patat werd trouwens voor het eerst gecultiveerd in Peru. Daarna heeft hij stap voor stap de wereld veroverd. De Spaanse conquistadores vonden hem in de Andes en brachten hem mee naar huis. Ook onze Belgische trots, de friet, is uiteraard een product van de patat. In Ierland zorgde de patat eerst voor een grote bloei en daarna voor de teloorgang van het land. En nergens ter wereld worden er zoveel aardappelen gegeten als in het voormalige Oostblok.

De patat toont hoe een ietwat banaal product de wereld heeft veranderd en de toekomst zal bepalen.


Genres: Cooking/Food | Travel
Station: Canvas (BE)
Rating: 0/10 from 0 users
Status: New Series
Start: Dec/06/2011

De Patat Air DatesLoading... Please wait...

Next Episode of De Patat is

unknown.

Take your countdown whenever you go

Synchronize EpisoDate with your calendar and enjoy new level of comfort.


You have to be logged in to use this functionality.

LoginRegister


Looks like something went completely wrong!

But don't worry - it can happen to the best of us,
- and it just happened to you.

Please try again later or contact us.